O-ny-x

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Predstavuje sa rok 2009, dámy a páni spoznajte ho...

Ani to veľmi nebolelo a už sme prešli do nového roka 2009 a zároveň s ním sme prešli na novú menu. Bujaré oslavy, ale aj množstvo otázok, ubezpečovanie od politikov, že všetko bude v poriadku.
Dnešný deň by sa dal nazvať ako zlomový. Platí sa novou menou, ľudia si zvykajú, trápia, hromžia, prepočítavajú. Ja osobne mám skúsenosť z dnešného rána, keď som so slečnou pokladníčkou v obchode maturoval nad výdavkom. Dala mi do rúk nejaké centy. Dala mi viac ako mala a tak som sa ju snažil presvedčiť, že sa pomýlila a chcel som jej vrátiť nadbytok naspäť. Lenže ona sa bránila. Niekoľko krát ťukala do kalkulačky a trvala na svojom. S prianím pekného dňa som sa otočil a odišiel. Iste som nebol prvý ani posledný.
Včera som mal možnosť vidieť pána premiéra ako si vyberá prvé eurá z bankomatu. Doľahli na mňa zmiešané pocity, keď  som videl ako sa každý novinár tlačí, aby "cvakol" pána Fica s eurami v ruke. Držal v ruke niekoľko bankoviek. To si naozaj môže dovoliť len on, lebo vo väčšine prípadov výberov radových ľudí, budú v ruke držať jednu bankovku. To, čoho sme sa pred pár rokmi zbavili, sa k nám vrátilo ako bumerang. Myslím tým drobné centíky.
Euro nás má vytrhnúť z finančnej krízy. Nemáme ju pocítiť, práve naopak, má sa nám dariť. Prečo táto kríza vznikla? Nerozumným rozdávaním hypoték v USA? Alebo je to len umelo vytvorená a stále sa zväčšujúca bublina ktorá zatiaľ nemá konca kraja? Odborníci nám hodili do očí, že za to môžu hypotéky v USA. Ja si ale myslím, že to je práve spomínaná americká bublina, ktorá nabrala obludných rozmerov a dopláca na to nie len USA ale aj Európa.
Slovensku a jeho obyvateľom želám v novom roku veľa zdravia a hlavne trpezlivosť. Tá je potrebná už teraz.

Novinky | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014