O-ny-x

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Tvrdohlavý sused, alebo ako sme prišli o vodu

Zima je von poriadna a toto je príbeh, ktorý Vám musím napísať, lebo ma už dlho pália prsty keď vidím čo sa deje pri pohľade z okna...
... začnem ale poporiadku. Príbeh je to zamotaný, mimoriadne komplikovaný, úsmevný s prvkami tragédie a neraz dráma, ktorá ústi zas v komédiu. Sused, nazvem ho krycím menom "S" sa nasťahoval do domčeka po rómskych spoluobčanoch. Nemusím asi veľmi rozpisovať v akom stave sa nachádzal domček, ale predsa držal pokope ako- tak a dalo sa v ňom "bývať". Lenže domček mal pár problémov. Zlá strecha, žiadny plyn a hlavne jedna skrytá závada, fušersky privedená prípojka vody. Pán "S" sa pustil do opráv, strechu opravil na 50%, zaviedol plyn, upratal všetko čo sa len dalo, lenže aj napriek radám susedov, že s vodou nie je niečo v poriadku, nech si ju prerobí, nepohol ani prstom ďalej, ba naopak, všetci sa mu zdali na smiech, čo za vtipy mu to hovoria a mal z nich zábavu. Jeho prvá zima v domčeku prebehla takmer bez problémov, voda fungovala ďalej a jemu sa len umocnil pocit, že si ľudia z neho strieľali. Prišla ale táto zima a teploty zbehli hlboko pod bod mrazu a pán "S" začal mať problém. Voda zamrzla. A tak sa chudáčisko trápi pár týždňov bez vody. Skutočným dôvodom, prečo mu voda zamrzla je, že predchádzajúci majiteľ tenkú železnú rúrku zakopal cca 40 cm pod zem, pretože hlbšie sa mu nechcelo kopať a keď mu došla pri kopaní pálenka, prestal vidieť v robote zmysel. Ako čerešničku zabalil rúrku do koberca na mieste kde bola najmenej vykopaná jama a prihodil zemou.  A tak sused "S" teraz, v 20 stupňových mrazoch našiel odvážnu firmu, ktorá poslala svojich ľudí s lopatami a krompáčmi do boja a kopú a kopú a kopú zamrznutú zem. Pohľad na nezaplatenie... A sused "S"? Nejaví žiadny záujem ako pokračujú práce a keď naši kopáči náhodou pri kopaní narazia na nejaký, kábel, či potrubie, vo vytržení behajú po domoch sa pýtať, či náhodou niekto nevie čo to je a kam to ide.  Nuž aj takto sa vieme niekedy "zabávať".

Postrehy | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014