O-ny-x

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Oprášte korčule, je tu NHL 09

Síce NHL 09 nie je horúcou novinkou, dokáže chytiť za srdce nových a aj stálych priaznivcov série NHL od EA Sports. Ak sa chcete hrať na kyber- hokejistov, nech sa páči, ľad je voľný...
... na čo sa môžeme tento rok tešiť? Žiadne svetoborné inovácie, ktoré by špecificky odlišovali NHL 09 od ostatných vydaní NHL nie sú. Inštalácia je pomerne rýchla záležitosť, potrebujete cca 3 GB miesta na disku. Po spustení vás poteší už dávny pokrik EA Sports, It´s in the game!. Pokiaľ ste hrávali predchádzajúce diely, v menu sa budete vyznať ľahko. Konzolovité ovládanie, editácia formácií, výmeny hráčov, to všetko je naladené na modro. Čo fanúšikovi NHL udrie do očí, je iný font písma oproti NHL 08.
Pred spustením hry si môžete vybrať dva módy. Veteran Mode,  alebo Rookie Mode, ktorý je určený pre začiatočníkov a celé ovládanie je zjednodušené na tri klávesy. NHL 09 sa chváli "vylepšeniami" oproti predošlej verzii veľkými žltými nápismi NEW!.
Ďalej máme možnosť hrať ruskú ligu, ale KHL to nie je. Neopomenuteľnou možnosťou je hranie Be a Pro Mode, kde môžete zahviezdiť v celej NHL.
Začínate ako obyčajný hráč, s nízkym ratingom s možnosťou výberu tímu. Trošku sa mi nezdá, že vás nasadia hneď do prvej zostavy. V tomto móde ste sólo hráč, kamera je natočená len na vás a tým sa zmenšuje prehľad  o hre, časom si ale zvyknete. Plnenie úloh zadaných od trénera je samozrejmosťou a po každej tretine sa môžete tešiť na hodnotenie vášho prínosu do tímu. Na základe hodnotení získavate skúsenosti. Za každý level dostanete body v atribútom a tým váš hráč naberá na kvalite. Báť sa nemusia ani menej zdatní hráči, dostanú sa na špičku v priebehu niekoľkých sezón.
Hra na ľade, herné situácie, pohyby, sú kópiu predošlého dielu NHL.
Spoluhráči sa niekedy aj snažia natlačiť pred brankára a nepohybujú sa len v naprogramovaných trajektóriách. Boli odstránené aj menšie nevýrazné chyby, ktoré su ťažšie postrehnuteľné. Pohyb brankárov je reálnejší a nedostávajú také lacné góly.
Zaujímavé sú možnosti rozlíšenia 800x600, 1024x768, v prípade monitorov na 19" aj 1280x 1024 a 1600x1200.
Pýtate sa kde sú podporované širokouhlé monitory? Nuž engine z predošlej NHL- ky sa nezaprie.
Lámať si budete hlavu aj nad tým, prečo brankár nepovažuje svoje žrdky za hmotnú vec, puk sa niekedy tečuje sám, obrancovia vám vedia vypichnúť puk aj bez pomoci hokejky. Ani animácie neprešli zmenami, takže odovzdávanie Stanleyho pohára vám bude pripomínať to z predošlých dielov tejto inak dosť populárnej hry.

Software- Hry | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014